De eerste Small Talk Zone van Nederland

Het KAdECafé aan het Eemplein had de eer om de eerste Small Talk zone te worden in Amersfoort en Nederland. Op 14 april was de aftrap van het concept, Time for Small Talk, dat de traditie van de “smalltalk” in ere moet herstellen en de mensen weer fysiek sociaal met elkaar in contact brengt.

“Vanaf nu kan iedereen dagelijks in het KAdECafé in de Small Talk zone plaatsnemen en praten met mensen in plaats van continu op je mobiele telefoon te kijken. Mensen die in een sociaal isolement zitten kunnen hier vanaf nu terecht om mensen te leren kennen en uit de eenzaamheid stappen”, aldus Irina Chernobrovkina, een van de initiatiefnemers van het Time for Small Talk concept.

“Ik vind het een heel leuk concept en ben heel benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen”, aldus Coen Molenveld, eigenaar van het KAdECafé. “Ik vind de achterliggende gedachte heel mooi en ik vind ook vooral de paarse kant van het blok bijzonder, dat je af en toe met vrienden bij elkaar komt en afspreekt om de mobiele telefoon eens even aan de kant te leggen.”

Vrijwel alle bezoekers gaven aan eenzaamheid een belangrijk onderwerp te vinden en zien ook de trend dat de mobiele telefoon zo af en toe wel even uit mag en dat er behoefte is aan “gewoon even praten met elkaar”. De Small Talk tool is ontwikkeld om meer contact in de ontmoetingslocaties te faciliteren.

“Wij hopen natuurlijk dat je straks overal in de hele binnenstad Small Talk Zones kunt betreden en permanent de mogelijkheid krijgt om in de binnenstad gezelschap te kunnen vinden, dat is waar we nu voor gaan, stap één is gezet!” aldus Irina.