De Amersfoortse binnenstad is weer drie ‘Small Talk Zones’ voor spontane ontmoetingen en gesprekken rijker. In Het Lokaal, Blur en Nul33 kunnen gasten gebruik maken van een boxje waarmee ze kunnen aangeven dat ze open staan voor een vrijblijvend praatje of een gesprek zonder telefoons.

 De drie nieuwe Small Talk zones worden op 15 juni in het Lokaal, op 22 juni bij Blur en op 29 juni bij Nul33 geopend.

Het idee is simpel: alleenstaanden die aan een tafeltje zitten, kunnen gebruikmaken van het rechthoekige doosje op tafel. Door het rechtop te zetten, met de gele kant omhoog, geeft degene aan tafel aan behoefte te hebben aan een praatje of ervoor open te staan. Als het doosje blijft liggen, is het inactief en als het doosje met de paarse kant omhoogstaat, dan betekent dat dat degene gezelschap verwacht en zijn telefoon uitzet.

Luisteravond

De opening in Het Lokaal op 15 juni valt samen met een Luisteravond ‘Traditie van de small talk’ & “Rol van de sociale media”, waarbij een gezamenlijke maaltijd wordt genuttigd aan een lange tafel. Doel is dat de bezoekers met elkaar in gesprek gaan over deze onderwerpen en er ideeën uitgewisseld worden.

Op donderdag 22 juni wordt de Small Talk-zone bij Blur op het Mooierplein gelanceerd tijdens een buurtevenement met het thema ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’, waar buren elkaar kunnen ontmoeten.

De opening van de Small Talk zone bij Nul33 op donderdag 29 juni heeft als thema ‘Geniet met aandacht’. De nieuwe horecazaak omschrijft zichzelf als een ontmoetingsplaats waar je geniet van eten, drinken en elkaar.

Time for Small Talk wil nog drie locaties in Amersfoort realiseren. De organisatie heeft al gesprekken met De Observant, Halewijn en VVV Amersfoort. Het initiatief van Time for Small Talk is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort en Indebuurt033.

De eerste Small Talk zone opende een maand geleden in het KAdECafé. ,,Met Time for Small Talk willen we bereiken dat er weer een goede balans komt tussen online en offline communicatie. De Small Talk-box maakt mensen bewust van hun sociale gedrag in openbare plaatsen. De rol die het mobieltje in ons leven speelt, is vaak best groot. Ook als je in gezelschap bent van anderen, zijn de meesten heel erg met hun mobiele telefoon bezig, in plaats van met elkaar. Wij brengen dit door de Small Talk zones onder de aandacht”, zegt mede-initiatiefnemer Irina Chernobrovkina van het Time for Small Talk concept.

Link naar het artikel.