Drie vestigingen, waaronder het net geopende Blur Your Life, voegen het concept Small Talk Zone toe aan hun aanbod. Dit doen zij aan de hand van drie evenementen, een buurtevenement van Blur Your Life, De Luisteravond in Het Lokaal, en ‘Geniet met aandacht’ van Nul33.

Vandaag vindt het buurtevenement plaats bij Blur Your Life, waar zij de Small Talk Zone lanceren aan de hand van het thema ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. Eigenaren Sanne Vermeulen en Rianne Hammenga willen hiermee aangeven dat Blur een plek is waar buren elkaar kunnen ontmoeten, een kop koffie met elkaar drinken en in gesprek gaan over meer dan alleen de wekelijkse boodschappen. “Bij ons kan je zowel winkelen als een kopje thee drinken met een lekker broodje erbij. Als het mooi weer is gooien we het terras open en hebben we nog meer plaats. Ik ben zelf gek op cultuur en houd van bijzondere ontmoetingen. Ik denk dat wij die mogelijkheid wel bieden”, vertelt Vermeulen. Het evenement is van 1500 – 1730.

Het Lokaal – De Luisteravond

De Luisteravond, die officieel gepland stond op 15 juni, is verplaatst. Mede initiatiefnemer Olga Morozova, Chernobrovkina en de organisatoren van de evenementen verwachten meer deelnemers aan te trekken na de zomervakantie. “Vanwege het mooie weer hadden wij veel afmeldingen. Ook wordt er een park aangelegd vóór de ingang van Het Lokaal. Door de werkzaamheden is de ingang daarom geblokkeerd. Dat zorgde voor verwarring en minder aanloop van bezoekers. Het was niet duidelijke of zij naar binnen mochten en konden”, aldus Chernobrovkina. “We wachten daarom tot het park klaar en open is om iedereen begin september weer uit te nodigen.”

“De Luisteravond is een open meeting met een gezamenlijke maaltijd. Voor zowel bekende als onbekende mensen, waarbij wij actuele thema’s van de samenleving aan de kaak stellen. We starten met een smalltalk en kennismaking, dan eten we samen aan een lange tafel en gaan we met elkaar in gesprek over de thema’s ‘Een goede balans tussen online en offline communicatie’, ‘De traditie van smalltalk en sociale ontmoetingsplekken in de binnenstad’ en over de invloed die de smartphones en sociale media hebben op ons leven. Ons doel is dat de bezoekers meningen en ideeën kunnen uitwisselen. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding van iemand van De Beweging, een burgerinitiatief in Amersfoort met het doel het gesprek in Nederland te stimuleren door middel van de Luistercampagne. Samen bouwen wij de dialoog op”, vertelt Irina Chernobrovkina, initiatiefnemer van het concept.

Wat Chernobrovkina en Morozova proberen te bereiken met de ‘Small Talk-boxjes’, meer spontane gesprekken in publieke ruimtes, open staan voor een ander, wil De Beweging bereiken met hun Luisteravonden.

“De Small Talk zone is voor ons een logische toevoeging. Onze gasten zitten al vaak bij elkaar aan de grote tafels, zowel binnen als buiten op het terras. Zo’n Small Talk-box kan het net iets makkelijker maken voor iemand. We hebben geen specifieke zone, de gasten bepalen zelf waar ze gaan zitten Daarom staan die boxjes bij ons ook goed in het zicht. Iedereen mag ze pakken en gebruiken op de tafel waar ze plaatsnemen”, voegt Rinke van ’t Holt, werknemer van Het Lokaal, toe.

 

Link naar het artikel